27 May 2015

Problemet e “Argjiro FestOn 2015” nuk kanë të mbaruar

Edhe pse ka përfunduar prej disa ditësh cudirat dhe problematikat e festivalit kombëtar të Gjirokastrës “Argjiro Fest_On” nuk kanë të mbaruar. Koco Vasili anëtar i jurisë përgjedhëse dhe gjithashtu  pjeëstar i grupit organizativ të qarkut të Gjirokastrës ngre disa akuza për Këshillin e qarkut Gjirokastër si institucioni përgjegjës për organzimin e këtij eventi. Sipas tij në mënyrë të pakuptueshme emri i tij është hequr nga listpagesa që ishte vendosur për grupin e punës së festivalit , dhe  së dyti për të fakti që Gjirokastra ishte grupi më i dobët i festivalit ishte se grupi i punës u zgjodh me miqësira dhe me dëshirën e pushtetarëve pa patur parasysh aftësitë artistike dhe profesionale. Koco Vasili është udhëheqës artistik i grupit folklorik “Lunxhëria” si dhe pjesëmarrës në festivalin e Gjirokastrës që prej vitit 1978. Gjithashtu u vlerësua nga Presidenti i Republikës me cmimin e Lartë “Naim Frashëri”, pa harruar që në festival ishte i vetmi grup nga qarku i Gjirokastrës që me vallen Lunxhote u vlerësua me cmim si vallja më e mirë e këtij eventi.

No comments:

Post a Comment