26 January 2015

Protesta e Demokrateve ne GjirokasterAshtu si në të gjithë vendin edhe në qytetin e Gjirokastrës protesta e demokratëve për të fikur makinat për 5 minuta nw shenjw proteste kundër mos uljes  së cmimit të karburantëve u mbështet  nga qytetarët.  Protesta e cila nisi nw orwn 11:00  ashtu sic ishte lajmeruar  shkaktoi kaos në trafik dhe rradhë të gjata në disa segmete rrugore duke e bërë të pa mundur qarkullimin pasi kishte nga ata qytetarë që e kishin të nevojshëm lëvizjen me makina dhe nuk ishin pjesw e protestws.
Pjesmarrws nw protest kryetari I PD-së Gjirokastër Roland Bejko theksoi se kjo është protesta e parw e njw pranvere protestash jo vetëm kundër rritjes së cmimit të karburanteve por edhe kundër rritjes së taksave, detyrimeve etj. Po sipas tij ky është vetëm fillimi i valës të protestave kundër qeverisë, dhe premtimeve të saj të pambajtura.Nga ana tjetër vetë qytetarët kërkuan respektimin e të drejtave të tyre, ndërkohë e cilësuan mos uljen e cmimit të karburanteve  në vend  të turpshme në një kohë kur cmimi i tij në botë është ulur ndjeshëm.Sipas demokrateve “Maqedonia e ka çmimin 15% më të ulët. Serbia e mbërthyer nga një krizë ekonomike dhe nga një recension e ka çmimin 11% më të ulët se sa ne. Bosnja Hercegovina e ka 19% më të ulët se sa vlera që shqiptarët blejnë sot në pikat e karburantit. Të gjitha këto vende e kanë çmimin e karburanteve më të ulët sepse qeveritë e këtyre vendeve kanë vendosur mos ta vdesin ekonominë përmes rritjes së taksave. Kanë vendosur që mos ta vdesin konsumin përmes rritjes abuzive të taksave dhe arrogancës në llogaridhënie. Qytetarët e vendit tonë u duhet të shpenzojnë 10% nga të ardhurat për të paguar një litër karburant. Ndërkohë që vende si Kroacia, Bullgaria, Sllovenia, Çekia, Polonia dhe Greqia nuk e kalojnë kufirin e 5% të të ardhurave për një litër karburant shprehen demokratet.

No comments:

Post a Comment