30 October 2014

Java Italiane ne Gjirokaster

                                                                                    

Me rastin e Javës XIV të Gjuhës dhe Kulturës Italiane në botë, në Kujdesin e Presidentit të Republikës së Italisë,  Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë dhe Konsullata e Nderit  e  Italisë në Gjirokastër  kanë programuar organizimin e një sërë eventesh në qytetin e  Gjirokastrës nderkohe mjaft interesante ishte edhe konferenca "Nga Fjala ne melodrame" organizuar ne univeristetin e Gjirokastres  me te ftuar Adriano Bassi, gazetar, studiues  arti, drejtues i disa orkestrave - që kanë dhënë shumë koncerte në Itali dhe jashtë saj -, bashkëpunëtor i Teatrit të njohur “La Scala” të  Milanos, këshilltar i Shoqërisë “Dante Alighieri” në Milano, bashkëpunëtor i muzikës në Rai dhe  radio Vatikani, drejtues artistik i shumë stinëve koncertore, etj Nderkohe konsulli i pergjithshem i konsullates italiane ne vlore theksoi se si ne te gjithe boten edhe ne gjirokaster ne kuader te javes italiane ne bote po organizohen nje sere aktivitetesh. Nderkohe Adriano basi theksoi dhe nje here rendesisne e bashkepunimit me fjales dhe muzikes qe eshte universaleJava italiane ne Gjirokaster nisi qe ne 27 Tetor me nje sere aktivitetesh per te kulmuar ne 31 Tetor me Shfaqjen e  filmit “Mi rifaccio vivo” i  Sergio  Rubin.

No comments:

Post a Comment