28 October 2014

“JO”-ja Greke meshë në Këlçyrë në nder të ushtarëve grekë

                                                                                       

Në kuadër të festës kombëtare të Greqisë në Manastirin e Këlcyrës u mbajt një meshë në nder të ushtarëve grek që kanë humbur jetën në vendin tone ne vitet 1940-1941 në luftën e dytë botërore Në meshë morën pjesë ambasadori grek në Shqipëri, Leonidhas Rokanas, konsulli grek në Gjirokastër Nikolaos Kotrakoi si dhe deputeti Vangjel Dule.Më pas jane kryer homazhe në varret e ushtarëve grekë në Këlcyrë, teksa në to pritej të merrnin pjesë edhe familjarë të ushtarëve grekë ashtu sic ndoll cdo 28 Tetor.JO-ja greke tha per mediat Vangjel Dule nuk është vetem një festë kombëtare e Greqisë por është festa që jep mesazhe të forta lirie e shpreseJemi larg të mundshmes tha ai në lidhje me marrdhëniet Shqiptaro – Greke pasi duhet më tepër vullnet politik për të lenë pas të shkuarën.Për herë të parë Dule është shprehur për ndeshjen Serbi-Greqi duke thene se politika duhet të merret me politike dhe futbolli të qëndrojë në fushën e blertë.Më pas ceremonia e nderimit të të rënëve në luftën e dytë botëore u zhvendos në Bularat të Gjirokastrës

No comments:

Post a Comment