Me afrimin e temperaturave te larta rritet dhe problemi i konsumimit të produkteve që kërkojnë kushte higjeno-sanitare dhe firigoriferike të tregëtimit të tyre, një prej nga me probelematiket mbetet akullorja pasi ka konsum me te larte ne kete periudhe Nëndrejtori teknik ne Drejtorisne e Shëndetit Publik Xhelo Brahimi bën me dije se inspektoriati I higjenës ka nisur kontrollin në Gjirokastër dhe jo vetëm për të parë kushtet higjeno-sanitare në të cilat tregëtohen produktetet që paraqesin rrezik për konsumatrorët.
Sipas tij nga kontrollet e zhvilluara deri tani në pikat e tregetimit te akulloreve kushtet higjeno-sanitare parqiten në parametra normale.Raste të helmimit nga ushqimet që tregëtohen jashtë cdo standari higjeno-sanitarë në Gjirokastër nuk kane munguar.Per kete arsye Për të mbrojtur konsumatorët nuk kërkohet vetëm vëmëndje më e lartë nga autoritetet perkatëse nepermjet kontrolleve te here pas hershme , por edhe vetë konsumatorët duhet të tregohen të kujdeshëm për cdo product qe zgjedhin te konsumojne.
No comments:
Post a Comment