29 September 2015

Çelet panairi i Trashëgimisë Artizanatit dhe turizmit

Pasditen e djeshme u cel zyrtaisht panairi i Trashëgimisë Artizanatit dhe turizmit ku marrin pjesë artizanë nga të gjitha viset Shqiptare . Pas prerjes së shiritit në mënyrë simbolike kryetarja e bashkisë Zamira Rami e vlërësoi këtë panair si një dëshmi e dashurisë që duhet të kemi për traditat tona.Në panairin e trashëgimisë mund të gjesh vlera të vërteta të trashëgimisë tonë punimë unike në dorë duke nisur nga qëndismat apo deri tek punimi i drurit dhe gurit por pa haruar edhe glikot karakteristike për të cilat shquhet Përmeti .Panairi i Trashëgimisë Artizanatit dhe turizmit do të zgjasë 3 ditë dhe dhe do të shoqërohet me mjaft aktivitete të tjera ku në qëndër është tradita Gjirokastrite.

No comments:

Post a Comment