13 January 2015

Gjirokastër, mungesa e një landfilldi problem për menaxhimin e mbetjeve urbane

Mungesa e një landfilldi  ne Gjirokaster ka bërë që prej gati 8 vitesh tonelata me mbeturina të groposen në periferi të qytetit, ndërkohë ata që e vuajnë më së shumti këtë situatë janë banorët që banojnë në këtë zonë. Sipas bashkiakut Flamur Bime para 5 vitesh 32 njësitë ekzistuese të Qarkut të Gjirokastrës në bashkëpunim me organizatat ndërkombëtare dhe vecanërsiht me OSBE-në kanë nënshkruar një marrëveshje për organizmin e një landfilldi të përbashkët në pjesën fundore të Hundkuqit. Po sipas tij kjo marrëveshje ka ngelur pezull për shkak se kostoja e transportit dhe përpunimit të mbetjeve urbane është shumë e larte.z.Bime thekson gjithashtu se janë përballur me projekte të ndyshme për ndërtimin e një landfilldi në Qarkun e Gjirokastrës. Por sipas tij fakti që ky qark dhe i gjithë rajoni përbëjnë një zonë turistike, problemi i vendgrumbullimit dhe përpunimit të mbetjeve urbane kërkon një teknologji moderne.

No comments:

Post a Comment