17 October 2015

"Mos hesht"

Mos hesht " Një sipërmarrje aktivitetesh ndërmarrë nga OSBE për ti thënë stop dhunës ndaj grave në Gjirokastër morri përmasa edhe më të medha nën pjemërrjen e disa autoriteteve të larta si Robert Ëillton zv amabasdor i OSBE_se, Deëi van de Ëeerd ambasadore e mbretërisë së Holandës në Shqipëri, Drejtori i përgjithshëm i policisë së shtetit Haki Cako, Kryetarja e bashkisë Zamira Rami ,prefekti Flamur BIme si dhe deputeti Vangjel Tavo .Të gjithë sëbashku mund ta ndalojmë dhunën në familje si një plagë e rëndë e shoqërisë shqiptare tha kryetarja e bashkisë Gjirokastër znj Rami.Më konkret e me shifra të frikshme të dhunës në familje në shqipëri ishte Robert Ëillton zv amabasdor i OSBE_se 1910 viktima të dhunës në familje janë gra dhe 108 fëmijë dhe sipas tij statistikat janë vetëm maja e ajsbergurt pasi problemi i vërtët qëndron te fakti se 9 nga 10 gra nuk e denoncojnë dhunën.Ndërkohë për drejtorin e përgjithshëm të policisë së shtetit z Çako dhuna në familje mund të ndalet vetëm nëse bashkpëpunojnë të gjithë faktorët ,për këtë arsye ai bëri thirrje se nëse shihni një moment dhune mos neglizhoni por denoncoheni.

No comments:

Post a Comment