05 March 2015

Sarande, banoret ne rruge te madhe11 familje në qytetin e Sarandës rrezikojnë daljen në rrugë të madhe pasi përmbarimi privat u ka lënë 15 ditë afat të lënë shtëpitë në të kundërt do të përballen me ligjin. Bëhet fjalë për familjet që jetojnë në një pallatë në vendin e njohur si ish Agjensia e Vjetër në qëndër ë qytetit të sarandës të cilët fajësojnë organet gjyqesore dhe konkretisht gjykaten e Apelit ne Gjirokaster për situatën e krijuar.
Banorët shprehen se për shkak të një konflikti interesi një gjyqtare në këtë gjykatë me të njejtin mbiemer të pretenduesit ka ndikuar që të zhvillohet një sencë gjyqësorë në 2009 pa prezencën e tyre duke vendosur në favor të pretenduesit të pronave. Ata shprehen gjithashtu se janë të pajisur me cerifikatën e pronësisë që prej ’93 në bazë të ligjit të atëhershëm për privatizmin e pronave. Banori me i vjeter ne godinen  me siperfaqe  470 metra katror jeton aty prej 65 vitesh.per kete arsye Shqetesimin ne lidhje me grabitjen e prones ata e kane nisur drejt te gjithe institucioneve te vendit duke mbetur ne pritje te nje rreagimi zyrtar.

No comments:

Post a Comment