02 March 2015

Komuna e Kurveleshit harrohet nga shteti.

                                                                           

Janë harruar prej shtetit dhe organet e tjera përkatëse ndërkohë që mbushën një muaj të izoluar.Bëhet fjalë për Komunën Kurvelesh e cila për shkak të shkarjeve të zallishteve në aksin rrugorë e kanë të pamundur komunikacionin me qytetin e Tepelenës.Edhe pse kjo problematikë I është bërë me dije prej kohësh qeverisë, banorët e kësaj komune po përballen me indiferencën shtetërore.
Të shqetësuar nga kjo situatë  banorët kërkojnë ndërhyrje nga qeveria për zhbllokimin e rrugës pasi gjëndja për ta është shumë kritike. Ata shprehen gjithashtu se cdo ditë janë të detyruar të kalojnë në këmbë 100 metra rrugë për tu furnizuar me ushqime apo materiale të treja të nevojshme, ndërkohë situata bëhet edhe më problematike në rastë të një emergjence shëndetësore.Rreshjet e dendura që përfshin jugun e vendin në fillim të muajt shkurt shkaktuan shkarje të shumta zallishtesh në vendin e quajtur “Hosi I Zallit” duke bllokuar aksin rrugorë që lidh Komunën Kurvelesh  me qytetin e Tepelenës. Kjo komunë me rreth 1500 banorë që përfshin 5 fshatra Lekdushin, Progonatin, Nivicën,Gusmarin dhe Rexhinin cdo vit në një situatatë të motit të keq përballet me këtë problematikë . Edhe pse kohë më parë u përfol  për spostimin e këtij aksi rrugorë në një terren më të përshtatëshmë duket se kjo mbeti vetëm një plan I pa realizuar.

No comments:

Post a Comment