18 February 2015

Kelcyre,familje te harruaraFamilja Hoxha në qytetin e Këlcyrës prej 20 vitesh po përballet me kushte ekstreme jetese ndërkohë që askush nuk interesohet për gjendjen e tyre. Shtëpia e cila dikur shërbente si një kapanonë e tashmë si një banesë për këtë familje ndodhet në kushte të mjerushme me ujin që gjendet ngado për shkak të përmbytjeve të ditëve fundit.
Por ajo që të bën më shumë cudi është fakti se edhe pas përmbytjeve askush nuk është interesuar për situatën me të cilën kjo familje përballet cdo ditë. Entela Hoxha nëna e dy fëmijëve tregon se gjendja ekonomike e tyre është mjaft e vështirë ndërkohë që nuk përfitojnë asnjë ndihmë sociale edhe pse ka bërë disa herë kërkesë. Sipas saj është e pamundur të mbahet në këto kushte një familje kur shpenzimet janë të mëdha për shkak edhe të djalit të sëmurrë me epilepsi.Nga ana tjjetër edhe bashkëshorti I saj  Dashnor Hoxha tregon se sot reziltojnë pa shtëpi për shkak të indiferencës shtetërore dhe me burokracisë. Sikur të mos mjaftonte kjo të ardhurta e tyre janë të pakta për të mos thënë inegzistente, duke I detyruar ata të jetojnë vetëm me ndihmën ekonimoike që përfitonë djali I tyre I sëmurrë që shpesh herë nuk mjafton.Të mendosh që në vitin 2015 në Shqipërinë që kërkon të bëhet pjesë e BE-së ka ende familje që jetojnë në kushte të tilla atherë kuptonë se Bashkimi Europian nuk ka nevojë për një vend që nuk di të kujdeset për njerzit e vet.


No comments:

Post a Comment