25 December 2014

Besimtare Ortodoks festojne KrishtlindjetMëngjesi i krishtlindjeve i gjeti besimtarët ortodoksë të qytetit të gurtë duke ndjekur meshën e krishtlindjeve e duke uruar njwri tjetrin lindjen e krishtit e të sjellë më shumë lumturi.
Pas meshës besimtarët morën bekimin e shenjtë me anë të ritit të kungimit, i cili ka të bëjë me dhënien e gjakut dhe trupit të Jezu Krishtit në formën e bukës dhe verës së kuqe. Nëpërmjet kameras  besimtarët e qytetit të gurtë uruan për paqe dhe begati në cdo familje shqiptare.Nga ana tjetër edhe drejtuesi i Kishës Otrodokse në qytetin e gurtë Theodhori Nikolla i cili drejtoi edhe meshën e krishtlindjve drejtoi një mesazh urimi për të gjithë besimtarët orodoksë dhe jo vetëm duke u uruar për më shumë dashuri dhe mirësi.Krishtlindja festohet në të gjithë botën nga besimtarët e krishterë si dita e lindjes së krishtit. Kur ju jeni duke blerë dhe më pas dhuruar dhuratat për krishlindje me miqtë dhe familjarët, mendojmë edhe shumë fakte që ne nuk i dimë për këtë festë kaq të vecantë dhe që celebrohet në të gjithë botën. Këto fakte interesante fillojnë që nga data e krishtlindjeve. Pasi në kundërshtim me besimin popullorë, Bibla nuk e përmend në të vërtetë një datë specifike për lindjen e krishtit. Historianët mendojnë që ka gjasa që ai të ketë lindur në pranverë, kështu lidhet me përshkrimin e biblës për barinjtë që dërguan kafshët. Por në shekullin e katërt kur Kisha Katolike vendosi që të njohë lindjen e Jesusit si një lindje zyrtare, Papa Julius ka zgjedhur 25 dhjetorin si data e njohur botërisht për festën e lindjes së krishtit.

No comments:

Post a Comment