08 February 2013

Shume akse rrugore me nje kalim si shkak i motit te keq.

Moti i keq i diteve te fundit ka shkaktuar mjaft probleme ne shume akse nacionale ku rruga eshte kthyer nje kalimshe. Sipas autoriitetit Rrugor per rajonin jugor problematike hasen ne km 22 te aksit Gjirokaster -Tepelene  hiqen ne dite  rreth 20 mije metro kub masiv dheu. Aksi i bregdetit  ne Qeparo e Dukat ne dy zona  rruga ka ceduar dhe eshte tashme nje kalimshe ,aksi Kelcyre -Carcove  si dhe Fier -Ballsh - Fratar (rruga e vjeter) hasen probleme te shkarjes se dherave dhe rruga shpesh kthehet ne nje kalimshe. Drejtori i autoritet te rrugeve z Paqesor Aliko ben me dije per tv channel 7 se te gjitha akset qe administrohen nga kjo drejtori  jane nen mbikqyrje. Problematike te shkarjeve te dherave pervec Korces po hasen ne te gjithe akset qe aministrohen nga kjo drejtori.. Moti i keq po kthehet ne shkaktarin kryesor te demtimit te akseve rrugore kryesisht ato nacionale duke veshtiresuar qarkullimin.Autoriteti jugor i administrimit te rrugeve administron pese qarqe Gjirokaster , Vlore, Fier , Korce dhe Berat

No comments:

Post a Comment