30 October 2015

Gjirokastra e të Gjithëve

Piktori Gjirokastrit Thimjo Fili erdhi sot për qytetin e gurtë në ekspozitë e 10 të tij Gjirokastra e të Gjithëve  me 24 piktura të zhanerve të ndryshme . Në ceremoninë e inagurimit merrnin pjese autoritete lokale si Prefekti Bime ,Kryebashkiakja Rami si dhe artiste të qytetit te gurtë . Prefekti Bime e quajti të rëndësishëm kontributin e piktorit Fili për qytetin e gurtë në 10 ekspozitat e tij.Edhe për bashkiaken Rami kontributi i piktorit Fili është një gurë themeli i rëndësishem për artin e qytetit të gurtë.Vet piktori Thimja Fili shprehet i kenaqur që në ekspozitën e tij të 10 vjen me elementë të vecantë të këtij qyteti të mahnitshëm në peisazhe shumë ngjyrshe por edhe në portrete apstrakte të kompozuar nga autori. Piktori Fili në pikturën e tij Gjirokastrën mund ta shohi vetëm të bukur dhe aspak të rrenuar, pasi Gjirokastra është e të gjithëve dhe mund të jetë vetëm e bukur .10 ekspozita artistike përkushtuar qytetit të Kadaresë ,Musine Kokalarit e shumë Gjigandëve të historisë sonë janë pak dhe shumë njëkohësisht pasi arti i piktorit Thimjo Fili ka sjelle një Gjirokastër të pakarahasueshme me askënd . Në pikturën e piktorit Fili ky qytet nuk është vetëm gri por i Magjishëm .


No comments:

Post a Comment