02 December 2014

Gjirokastra nen pushtetin e shiutMoti i keq ka rikthyer sërisht përmbytjet në Gjirokastër. Mëngjesi i të martës erdhi nën një situatë kaotike në qytetin e UNESKO-s. Rruga nacionale tërësisht nën pushtetin e ujit ka detyruar autoritet lokale të devijojnë rrugën në mënyrë që qarkullimi të mos bllokohet . Pjesa e poshtme e shëtitores ka qenë gjithashtu nën pushtetin e ujit duke vendosur në vështirësi drejtuesit e mjeteve të cilët përpiqeshin mos mbeteshin në mes të ujit.
 Për vetë infrastruklturën që paraqet qyteti i Gjirokastrës me pjerësinë karakteristike ka bërë që të gjitha rrugët e brendshme të qytetit për shkak të vërshimit të ujit të jenë të pa kalueshme për këmbësorët, aq sa të krijohej ideja se nuk kishim të bënim me rrugë të kalueshmë, por më shtretërit e përrenjëve. Duket se situata paraqitet problematike vetëm për qytetin e Gjirokastrës pasi sipas informacioneve të marra nga burimet zyrtare përgjithësisht situate paraqitet nën kontroll në zonat rurale. Më problematike paraqitete gjendja në rrugën nacionale Gjirokastrës -Tepelenë në vendin e quajtur “Shkalla e Zeza” ku ka rrëshkitje të vazhdueshme të dherave por qarkullimi vijonë të jetë normal. Ky vend njihet si më problematiku në situata të tilla pasi cdo dimër është shkaktari kryesor i bllokimit të qarkullimit në këtë aks mjaft të qarkullueshëm. Si shkak i përbërjes së shtresave të tokës dhe ujit të vazhdueshmë që qarkullon në to prej vitesh kjo zonë vazhdon të mbart probleme, madje nuk harrohet as shkarja masive që bllokoi rrugën nacionale për dy ditë me rradhë. Sipas sinoptikanëve moti i keq pritet të vazhdojë dhe gjatë ditës së nesërme, cka do të thotë se problematika e përmbytjeve do të jetë prezentë.

No comments:

Post a Comment