28 November 2014

Gjirokastra feston diten e FlamuritNë respekt të ditës së flamurit sikundër në të gjithë vendin edhe në Gjirokastër u  ngrit flamuri i Shqipërisë në sheshin e Cercizit në mënyrë simbolike. Aktiviteti vijojë më tej me vendosjen e kurorave me lule në monumentin e heroit Creciz Topulli, i cili gjithashtu nënshkroi pavarsinë e Shqipërisë me betejat e shumta dhe heroike.
Të pranishëm në këtë ceremoni ishin prefektja e qarkut Zamira Rami, kryetari i Bashkisë Flamur Bime, si dhe autoritete të tjera lokale. Ndërkohë ndryshe nga ceremonia e festimit të ditës së clirimit demokratët në ceremoninë e festës së flamurit nuk munguan në sheshin e Cercizit. Prefektja Rami duke u uruar 102 vjetorin e pavarsisë së Shqipërisë, u shpreh krenare për të gjithë ato figura që bënë reale këtë ditë.Nga ana tjetër bashkiaku Bime shprehu nderim dhe respekt për të gjitha dëshmorët që dhanë jetën për vendin e tyre. Po sipas tij këto veprimtari do të vijojnë si një obligim i pathyeshëm.

No comments:

Post a Comment