03 February 2015

Perroi i Gjorkanes i rrezikshem ne Gjirokaster

                                                                                   Edhe pse moti eshtë stabilizuar disi perroi i Gjokanës në Gjirokastër paraqet rezikshmëri për shumë familje  të vendosura tek  ish  Manet e Teqese  se  Zallit, nje lagje kjo e krijuar  pas  viteve 90.  Perroi  I  Gjokanes  ne kete  zone  po gryen ne menyre  te panderprere  pjesen  e zhavorit duke  rrezikuar banesat e ngritura  ne kete zone. Mungesa e pritave nje prej te cilave eshte ngritur para viteve  90 ka bere qe  zhavori  te perhapet ngado, duke  zhavorizuar  nje  pjese te tokes  si dhe  duke  bllokuar  uren prane varrezave  te vjetra  te qytetit  ku  qarkullimi  ka  qene I  veshtire  dhe  me nderprerje  per  gjate gjithe  ketyre diteve te veshtira.Ende qarkullimi  ne  kete  zone  komandohet permes policise  rrugore,  nderko  qe ndermarrja e rrugeve po  nderhyn per pastrimin  e  prurjeve  te shumta  te  inerteve.Banoret  e  lagjes  se  kesaj pjese  te qytetit  shprehen te shqetesuar  per mungesen  e investimeve ne  kete zone  ose thene me ndryshe  per  investime  te  gabuara  te bera  disa kohe me  pare.Ne  Gjirokaster nga rreshjet e  shumta u permbyt nje siperfaqe prej 5 ooo hectare toke nderkohe qe aktualisht  jane  te  permbytura vetem  1200 hektare. Kjo permbytje  eshte vene  re  ne komunat  e  Dropullit, Antigonese, Lunxherise  e  Cepo.  Situata  me e veshtire ka qene  rrezikimi I  çarjes  se  argjinatures  se  lumit  Drino ne fshatin  Vrisera  e cila  do te  rrezikonte jo  vetem  shtepite e banimit por edhe  bizneset  qe  kryejne  aktivitetin  ne kete zone.Nderkohë në Gjirokastër ende  ka  fshatra në erresirë

No comments:

Post a Comment