21 November 2014

Te pastrojme Shqiperine ne nje diteNismes "Ta pastrojme Shqipërinë në një ditë" iu bashkua edhe Gjirokastra ku kryesisht institucionet kanë dhënë kontributin e tyre për të pastruar qytetin e Gjirokastrës. Duke u shpërndarë në disa zona strategjike të zonës muzeale bashkia e qytetit dhe prefektua e Gjirokastrës vendosën të pastrojnë së bashku.Për prefekten Zamira Rami sensibilizimi I qyterave për ta mbajtur qytetin e tyre të pastër është mjaft rëndësishëm.Sipas kyetarit të bashkisë gjirokastër z.Bime gjatë ditës së sotme në këtë qytet janë 3 mije vullnetarë qe kanë pranura të kontribuojnë në pastrimin e qytetit të UNESCO-s.Lëvizja “Ta pastrojmë Shqipërinë në një ditë”  lindi një vit më parë në 22 nëntor si pjesë e “Let’s Do it world”, e cila kandidon për çmimin “UN Prize” në fushën e të drejtave të njeriut për të promovuar një mjedis të pastër në gjithë globin. Ajo mbështetet nga 107 shtete dhe deri tani ka pasur 8 milionë vullnetarë të aktivizua.

No comments:

Post a Comment