19 November 2014

Permbytje në qarkun e Gjirokastrës vetëm me pak orë shi.Janë dashur pak orë rreshje të dendura shiu që ujë të vërshojë me shpejtësi duke shkaktuar përmbytje në disa akse rrugore në Qarkun e Gjirokastrës. Më problematike situate paraqitett në akset rurale konkretisht në rrugën e Kurveleshit, aksin rural  Polican- Sopik, një pjesë të rrugës së Komunës Frashër si dhe në rrugën e Komunës Antigone  duke shkaktuar vështirësi në qarkullimin e mjeteve dhe njerëzve. Ndërkohë që rruga nacionale në hyrje të qytetit të Gjirokastrës mëngjesin e të mërkurës edhe pse rreshjet kishin pushuar kalimi I mjeteve të vogla ishte I vështirë.Sipas sekretarit të përgjitshëm të  këshillit të qarkut Gjirokastër z Belul Hila tre ndërmarrjet e rrugëve rurale kanë marrë masa të menjëherëshme për zhbllokimi deri në mesditë të akseve rrugore të përmbytyra. Ndërkohë po sipas tij më problematike paraqitet gjendja në rrugën e Kurveleshit  për shkak të shkarrjeve të dherave shbllokimi I të cilës do të zgjasë më shumë. Mjaftoi vetëm një ditë e vërtetë dimri për të treguar se jo vetëm qarku I Gjirokastrës por I gjithë vendi nuk është aspak gati për të përballuar dimrin pasi problemet e vërteta që gjatë verës nuk duken I nxorën në pah pak orë shi.

No comments:

Post a Comment