22 October 2014

Inspektohen punimet ne piken e ViroitKryetari i bashkise Gjirokaster ka inspektuar nga afer punimet qe po zhvillohen ne parkun turistik te Viroit ku me nje fond prej 50 milione lekesh ky park do te marre permasat e nje parku te mirefillte clodhes me disa ambjente baze. Sipas prokjetit parku do te permbaje nje ambjent ne formen e amfiteatrit ku mund te shfryetezohet per shume aktivitete kulturore  por do te kete edhe nje ambjent te rendesishem per te apasjonuarit e sportit ku jo vetem mund te vrapojne por edhe te ushtrojne aktivitet fizik.
Nje nga problemet qe po hasin punimet ne kete park eshte ceshtja e shpronesimeve kreu o bashkise gjirokaster sqaroi se aktualsiht po trajtohet me shume perparesi kjo ceshtje.Parku i Viroit, tradicionalisht, ka sherbyer si nje vend clodhje per gjirokastritet, por dhe vizitoret nga vende te ndryshme brenda dhe jashte vendit. Gjirokastritet e kane pasur, si vend i shetitjeve tradicionale gjate festave te ndryshme familjare e casteve intime te gezuara (ciftet ne diten e dasmes shkojne te “Mema e Viroit”te burojne si ajo) si edhe ne dite te zakonshme.Pika turistike e Viroit ndodhet 3 km ne Veri-Perendim te qytetit te Gjirokastres, ne te majte te  rruges nacionale Gjirokaster- Tepelene. Nje liqen artificial me siperfaqe ujore prej 17.5 hektaresh dhe kodrat perreth te mbeshtetura mbi shpatullat e Malit te Gjere i japin kesaj zone hijeshi dhe  duke krijuar peizazhe te paperseritshme me vlera ekoturistike unikale.

No comments:

Post a Comment