10 July 2014

PD e Gjirokastres leter Bashes

                                                                                     
18 antare  te kryesise  te deges  se  PD – se ne  Gjirokaster  te dale nga   zgjedhjet  e  dates  5  Korrik  duke  mospranuar kete  process zgjedhor  kane rreaguar   duke i  drejtuar  nje  leter  kreut  te PD – se  Basha  per riberjen  e ketij  kuvendi.Kjo  pohohet  nga kantidati  Shemsho  Lamaj  I cili  perballe kantidatit  Roland  Bejko humbi me  nje  diference  prej 7  votash
Sipas  Lamajt eshte  bere shkelje qysh ne  fillim te procesit me shkeljen  e udhezimit te percaktuar mbi kantidatet. Por me bindjen me te madhe duke ditur se  ky  ishte nje vendim  i kryesise  qendrore te  Partise Demokratike e  pranova  kete sfide  per  tu perballur me pas  me shkeljen  flagrante duke hequr  20 delegate,   11  nga forumi i gruas demokrate  dhe 9  nga forumi  rinor  i PD – se te  cilet  rreth  nje muaj  me pare ishin derguar listat dhe ishin  pranuar nga kryesite  e  tyre    dhe kryetaret  e  tyre ne kryesine  e qendres te zgjedhur  ne  menyre legjitime  nga  organet  respective  te  deges se Gjirokastres.Sipas  Lamajt  nje ore perpara fillimit  te konferences  ata jane hequr ne menyre  arbitrare nga lista.Por  shkelje  sipas tij eshte bere edhe  nga komisioni I votimit  I  cili ishte   hapur ne mbeshtetje te kantidatit rival.Diferenca  midis kantidatit fitues  dhe atij qe konkuronte  ishte  vetem  7  vota.Ne  kutine  e  votuar per kryesine e deges  kane dale 38  flete votimi me pak  se  sa  ne  kutine e votimit per kryetarin  e  deges.  Ç’ ka do te thote sipas  Lamajt  se jane  hedhur 38  flete vfotimi me  shume  ne  kutine  e  votimit per  kryetarin.Reagimet  qe  bejme pohon  Lamaj jane  per  ta unifikuar edhe  njehere degen e PD – se  Gjirokaster dhe jo per  ta perçare.Pas  ketyre  zgjedhjeve pohon Lamaj dega  e PD – se  Gjirokaster  eshte  me  e fragmentarizuar.Shkelja me flagrante  sipas  Shemsho  Lamajt  kantidatit per degen  e PD –se  Gjirokaster  eshte  mosrakordimi I  listes  se  kantidateve qe kane  votuar sipas  listes se  zgjedhesve, mandateve  te dorezuara perpara komisioneve  te votimit  me  fletet  e gjetura  ne kutine e votimit  per kryetarin.

No comments:

Post a Comment