20 October 2014

Ulet drastikisht numri i studenteve ne universitetin e Gjirokastres
Përgjysmohet në mënyrë drastike numri i studentëve që ulen për herë të parë në auditore në  Univeristetin e Gjirokastrës. Nga 560 studente që zgjodhën për studime univeristetin e Gjirokastrës një vit më parë këtë vit janë 230 studentë të rinj. Kjo ulje drastike shoqërohet edhe me mbylljen e 5 programeve në këtë univeristet si Matematikë-Fizikë, Fizikë dhe Teknologji informacioni, Turizëm, Histori dhe gjuhë italiane, si dhe Gjuhë Italiane.
Rektori i këtij univeristeti Gëzim Sala në një prononcim për mediat tha se si shkak i reformës në arsim por edhe numrit të vogël të studentëve një vit më parë, në këto programe erdhi edhe mbyllja e tyre por gjithësesi ai shpreson se vitin e ardhshëm këto degë do të rihapen.Në të gjithë unveristetet publike dhe private të vendit për këtë vit akademik janë mbyllur 63 programe studimi nga të cilat vetëm 5 në univeristetin e Gjirokastrës, i cili uljen e numrit të studentëve e ka ndjerë nga vii në vit me shtimin e univeristeteve apo filialeve në rrethe. Mbyllja e disa prej këtyre të fundit shihet me optimizëm nga ky univeristet pasi mendohet se do të rikthehet vemendja tek univeristeti i Gjirokastrës, i cili tashmë ka krijuar një traditë dhe është mjaft i rëndësishëm për rajonin.

No comments:

Post a Comment