02 August 2014

Eshte hapur ne Gjirokaster Tuneli i luftes se ftohte

                                                                           Eshte hapur per here te pare ne diten e dyte te trak fest per publikun  Tuneli i luftes se ftohte nje objekt ky qe ndodhet nen rreze te kalase  se  qytetit  pak metra mbi sheshin qendror te qytetit  Sheshin  e Çerçizit ". Tuneli i ndertuar gjateviteve 80 rashegim  i luftes se ftohte eshte i ndare ne dy seksione dhe ka 58 dhoma te cilat u ndertuan qe ne rast lufte aty te strehohej dhe punonte administrata  e  kohes  qe ishe e ndare ne dy linja : Ajo  e partise pushteti ideologjik  dhe ajo  e  pushtetit egzekutiv .Tuneli eshte vizituar jo vetemnga banore te gjirokastres por edhe nga vizitore te  huaj.
Vizitoret shprehenentuziaste per vendosjen  e  ketij objekti ne sherbim  te turizmit si element per te njohur  nje  kohe  te larget kur  pjesa me e madhe e bhjuxhetit  te shtetit  shkonte per  mbrojtjen.Nderkohe   dita e dyte ka vijuar me vizita ne shtepine e Zekateve, kompleksin muzeal  " Qafa e Pazarit " si dhe ne keshtjellen e qytetit. Ne shtepine e Zekateve     perveç   vizites ne ambientete  saj  te parnishmit jane bere pjese   e nje konference shkencore per trashegimine  ne  fund  te se  ciles kane ndjekur   nje film dokumentar per  trashegimine.Me pas shetitja ne pazarin  karakteristik  eshte shoqeruar   nen  tingujt  e muzikes  nderkohe  qe ne oret e   vona  te mbremjes aktiviteti  eshte çvendosur  ne  ambientet e  kalase  se  qytetit  ku ritmet  muzikore i kane  mbajtur  te rinjte deri ne oret e para te mengjesit.

No comments:

Post a Comment