09 February 2015

Gjirokasër, rikthehen rreshjet e dëborës

                                                                               

Ulja e menjëhershme e temperaturave në vend ka sjellë rreshjet e dëborës gjatë ditës së sotme në Qarkun e Gjirokastrs. Gjatë orëve të fundit temperaturat në këtë qark janë ulur disa gradë nën zero, ndërkohë që gjatë orëve të para të mëngjesit kanë nisur edhe rreshjet e dëborës. Krahas zonave malore rreshjet e dëborës janë regjistruar edhe në qendrat urbane të Qarkut duke përfshirë edhe qytetin e Gjirokastrës. Ulja e ndjeshme e temperaturave në jug të vendit dhe rikthimi i rreshjeve të dëborës paralajmëron probleme në lëvizjen e automjeteve vecanërisht në komuna ku trashësia e borës është edhe më e madhe. Ndonëse deri në mesditë qarkullimi rrugorë paraqitej normal duket se situata paraqitet problematike në Komunë e Zagorise në rrethin e Gjirokastrës ku trashësia e borës ka arritur deri në 10 cm, ndërkohë e njëjta situatë problematike paraqitet edhe për Komunën Frashër në rrethin e Përmetit si dhe në zonën e Kurveleshit në rrethin e Tepelenës. Sipas burimeve zyrtare nga Prefektura e Gjirokastrës situata pritet të agravojnë pas orëve të mesditës ku nëse intesiteti i rreshjeve të dëborës do të jetë më e madhe pritet vështirësi në qarkullimin rrugorë sidmos segmentin rrugorë që ndodhet perj 3 km në Qafën së Muzinës. Për këtë arsye Autoriteti Rrugorë rekomandon kujdes gjatë lëvizjes me makina, si dhe përdorimin e zinxhirëve në orët e mbrëmjes dhe orët e mëngjesit, për shkak se gjatë natës ka temperatura të ulëta të cilat shkaktojnë ngrica në rrugë. Gjithashtu Autoriteti Rrugorë bën me dije se në segmentet rrugore me ngrica dhe dëborë duhet të bëhet vazhdimisht spërkatja me krip, skorje dhe granil për të parandaluar kështu rrëshkitje të automjeteve apo aksidentet rrugore.

No comments:

Post a Comment