07 November 2014

Mbushen 90 vjet nga krijimi I sherbimit të transportit rrugor

                                                                             

Mbushen 90 vjet nga krijimi I sherbimit të transportit rrugor I cili vjen nga viti I larget 1924. Në kuadër të kësaj dite në drejtorinë e sherbimit të trasnportit rrugor në Gjirokastër  u pasqyrua dhe një ekspozite me fotografi të punonjësve të transportit ndër vite nga ku shihej qartë ndryshimi I këtij shërbimi nga vii në vit për të ardhur në ditët e sotme ku rol kryesor luan sistemi dixhital. Po në kuadër të kësaj dite  u ingaurua dhe reparti I Tahografisë I cili sipas drejtorit të DRSHTR në qytetin e gurtë Dino Selimi ky repart do të jetë në shërbim të drejtuesve të automjeteve jo vetëm në qarkun e Gjirokastrës por edhe më gjerë. Po sipas tij dixhitalizimi I lejeve të qarkullimit rrugorë dhe drejtimit dixhital sipas standarteve europiane do te jenë sfidat në të ardhmen për këtë drejtori.Tahografia është qendra më e rë në DRSHTR në Gjirokastër ku focus I shërbimeve do të jenë  automjetetet e tonazhit të llojeve kamion mbi 3.5 tonë, autobuza me 6 vende si dhe tërheqësave rrugorë theskson specialisti I këtij reparti. Po sipas tij ky shërbim do tu ofrohet të gjithë drejtuesve të automjeteve të rrethit të Gjirokastrës, Përmetit, Tepelenës, Sarandës, Delvinës.Të pranishëm në ceremoninë e 90 vjetorit të themelimit të Tranportit rrugorë ishin edhe ish shofera të vjetër  nga I gjithë qarku I Gjirokastrës të cilët ndër vite kanë dhënë kontributin e tyre në fushën e transpotrit.  Ata I kujtojnë me nostallgji vitet e punës por dhe shokët që I kanë shoqëruar në këtë rrugëtim.

No comments:

Post a Comment