16 August 2013

Prishet Kisha e Përmetit

Ekzekutimi i vendimit të Gjykatës për kalimin e një ambienti që shfrytëzohej si kishë në administrimin e  Bashkisë, për ta shndërruar atë më pas në qendër kulturore për qytetin ka përfshirë në një konflikt  priftërinjtë e Përmetit dhe permbaruesit, të cilët ishin ngarkuar per ekzekutimin e tij.

Ne fakt edhe qytetaret e Permetit kane ndare mendime te kunderta pasi disa prej tyre jane 'pro' Kishes e te tjere thone se aty ka qene qendër kulture.Nepermjet nje deklarte kane protestaur kleriket e Mitropolise se Shenjte te Gjirokastrës, të cilët thone besimtaret u dhunuan e nuk u lejuan te hyjne ne Kishe .Nepermjet nje deklarate kleriket e Mitropolise se shenjte te Gjirokastres shprehen se do te vazhdojne perpjekjen per te fituar te drejten e prones dhe perdorimit te lire te Kishes dhe denohen ata qe sipas tyre dhane nje vendim te padrejte.

No comments:

Post a Comment