13 August 2013

Operacion antitrafik

Ndaloen  15 shtetas të huaj nga Iraku, Siria dhe Somalia të cilët kishin hyrë ilegalisht në teritorin tonë  nëpërmjet kufirit të gjelbërt me shtetin grek.Shoqërohen në ambjentet e Drejtorisë së Policisë së Qarkut Gjirokastër tre të rinj nga Fieri pasi dyshohet se janë shoqëruesit e shtetasëve të huaj . Rreth orës 09.30 Specialistët e Seksionit Kundër Tarfiqeve të Paligjshme në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Gjirokastër mbi bazën e informacioneve të marra se një grup shtetasish të huaj   po udhëtonin në aksin rrugor Gjirokastër- Tepelenë me kembe ,  janë vënë në ndjekje të tyre ku në vendin e quajtur shkalla e zeze përballë fshatit Hormovë në shtratin e lumit Drino  janë evidentuar dhe bllokuar 7 shtetas  nga Iraku, Siria dhe Somalia, nder ta dy femra
.Specialistët e Seksionit Kundër Trafiqeve të Paligjshme në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Gjirokastër kanë bërë të mundur kapjen edhe të tre të rinjëve nga Fieri të cilët dyshohet se janë shoqëruesit e tyre.Operacioni ka vijuar nga Policia Kufitare e Kakavijes ku njësiti i policisë Kufitare ka konstatuar se në shtratin e Lumit Drino përballë fshatit Zervat po lëviznin  në drejtim të Gjirokastrës 8 shtetas nga Siria ndërmjet tyre edhe tre femra.Operacioni po vijon ende , njëkohësisht nga ana e Specialistëve të Seksionit Kundër Trafiqeve të Paligjshme në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Gjirokastër po vijojnë veprimet hetimore për të parë kanë apo jo implikim tre shtetasit  nga Fieri që u   shoqëruan si të dyshuar për dhënie ndihme shtetasëve të huaj kunderjt fitimit.

                  No comments:

Post a Comment